Koronázzuk meg a gondolatokat

Akkor a kedvenc felvetésem az elejére felütésként.

Ha akadnak páran az Olvasók közt, akik még nem, vagy csak nem egészen agyatlan zombik, tehát valami ésszel, tehetséggel bírnak, kíséreljék meg használni az eszüket, ne a gondokat sorjázzuk, az eszünket használjuk, tehát ne gondolkodjunk béláim, hanem eszenkedjünk Pistáim.
A név cserélhető, de nem akarok személyeskedni, Aki nem érti itt hagyja abba az olvasást és nézzen zombi filmeket, nem különb az ott üvöltöző szaladgáló harapdáló népségnél, csak a programja nem olyan szélsőséges.
És akkor a lényeg, el kellene tekinteni végre attól az elitista baromságtól, hogy a fát gondozni, locsolni, meg ki tudja még mit kell neki vele csinálni. Persze, ha egy gyereket hét hónapra hozunk világra, mert miért ne, kell neki inkubátor, de ha hagyjuk, a természet elrendezi a dolgot.

Boldogult emlékezetű Halász Feri erdejében a szaporulat jelentős része egy csúzlinak és Feri erdő gyógyászati agyaggolyóinak köszönhette létét, nevezetesen annak, hogy a magokat, makkokat Feri agyagba gyúrta és belőtte a sűrűbe, aki nem hiszi kérdezze meg Agócs Jóska bácsit, vagy Olivért. Ennyit a fjordokról.

És akkor nézzük a majmokat, meg az almafákat. Elvben ha egy bizonyos létszámú, általában száz az elterjedt meghatározás, majmot megtanítanak valamire, akkor tudja az összes többi, akár egy másik kontinensen is. Csak ezek majmok, és nem agyatlan zombik, tetszik érteni. Van egy másik kísérlet. Megjelenik egy kis tájon egy hernyó, már nem az erdész, holott ő is lehet Herr Nyó, hanem egy olyan kártevő, a fák elkezdenek ellenanyagot termelni, és nem csak az érintett fák, hanem az összes, mert a természet így viselkedik. Jön egy járvány, felgyógyul belőle valaki, mert valaki mindig felgyógyul, megvan az ellenszer, a természet működése révén, természetesen, ahogy egyre többen és többen gyógyulnak fel, ez úgy tökéletesedik, aztán egyszer csak összejön a kritikus tömeg és paff a bűvös sárkány elfújja az egész járványt. ha csak nem agyatlan zombik közt terjed, akik programozva vannak arra, hogy csak az ellenszer segít.
Az almafákat e téren nem buherálja senki, ők tehát ha megjelenik a Herr Nyó elkezdik termelni az ellenszert. Tetszenek érteni? És akkor eszénkedjünk tovább, a spanyol nátha ellenszerét ki dolgozta ki és mikor? Becsapós kérdés, mert senki semmikor, és a járvány érdekes módon lecsengett, és mikor volt a második nagy spanyolnátha járvány? Ebben a formában soha, influenzia alakjában sokkal enyhébb lefolyással többször. Ilyen a természet, már ha nem agyatlan zombik rohangálnak benne, hanem akárcsak kissé ostoba emberek.
Az egész működésének az a lényege, hogy nem kell tudni róla, ahogy az almafa sem tudja, mit tesz, elvben sem tudhatja, kivéve azokat, akik találkoznak a kártevővel. A pszichiátria tudattalannal magyarázza az eseményeket, lelke rajta. Mire idáig ért a járvány, már rég felgyógyult belőle a kritikus tömeg, tehát azok az emberek, akik még természeti lények, és nem váltak teljesen zombivá minimális veszélynek vannak kitéve. Sajnálatos esetek adódhatnak, A minap egy pesti közértben meghalt a korona első magyar áldozata, egy kilencven éves bácsi figyelmetlenül pakolta a cukrot a kosarába, rádőlt egy halom koronacukor és agyonnyomta, Szlovéniában egy húsz éves fiatalasszony lett a betegség áldozata, köhintett egyet, pánikba esett, rohant volna az orvoshoz, figyelmetlen volt, elütötte a villamos.

Szóval lehet okoskodni, de akinek van még esze, inkább azt használja, a kissé hektikus időjárás sokkal nagyobb gáz, mint a korona cukorhalom alá temetett korábban egész virgonc Józsi bácsi.

Maradtam kiváló tisztelettel Seni Alfonz múlhatatlan tisztelője, Tuskó Hopkins, akinek fejlövése volt.

g.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Éghajlatváltozás - a médián túli valóság

szkíta tájépítészet tudása

Péter negyedik árulása