A Pesti srácoknak

A Pesti srácoknak Stefka István népnyugtató cikke alá és egy másik alá is beírtam az alábbiakat. Mint rettentő felforgató írást kb. két perc alatt kitörölték. Ilyen a pesti vicc. Lehet pontatlan, vázlatos, itt van:
Remek. Ez a kaland nem a vírusról szól, hanem a civilizáció próbája. Mely minden egészséges tartalékot kipusztított magából a máról holnapra élés dicsőítése jegyében.
Valamelyik olasz illetékes nyilatkozta, hogy ők biza megrendeltek húszmillió maszkot, de csak egymillió érkezett. Mégis mire számított? A globalizációban nincsenek tartalékok. Látszik, hogy nem akarja érteni, és az önigazolás miatt mondja.

Amolyan városba kényszerített falusi lelkű magyarként vírus nélkül sem szeretem négy hétnél gyakrabban vásárlással lopni a napot, koptatni a boltot. Ezt nincs kedvem most sem besűríteni. És most a kormánypárti sajtó dorgálgat azért mert nem hagytam kiirtani magamból egy minimális előrelátást? Aztán most mindenki naponta menjen a tíz deka vajért, és azzal vágja gallyra a korlátozások hatékonyságát? Akkor minek az egész izgalom? Nem. Most lesznek kedvesek a szó szerint drága kereskedők felkötni a gatyát. Tanultak logisztikát, erőlködjenek. Ha nem megy, küldök nekik egy bevásárlólistát.

Nem a természetes ösztönök feléledése a pánikkeltés, hanem az, ahogyan a hírekkel rettegésre kondicionálják a népet! A kormánypárti média is! Hű már ennyi meg annyi, hű már a szomszéd utcában! A tudományos emberek kinevethetnek, de a rettegés nem használ a betegeknek leküzdeni a kórt, sőt árt. Ez a programozás nagyban befolyásolja, hogy valaki meggyógyul vagy meghal. (És nyugodtan be lehetne vallani amit a tudományosok álláspontja alapján a vezetők gondolnak: max. 60-70%, min. 25-30% fertőzöttséggel leszünk túl a járványon. Persze egy istentelen, magát mindenféle nemlétező vakcinákkal Istennek képzelő világban ilyet ugye nem lehet kimondani.)

Kedves Stefka István!
Remélem olvassa. Felejtsük el végre a XX. századi példákat, mert nem állnak meg! Akkor élelemtermelés volt, ma pedig élelmiszer-ipari termelés. Akkor baj esetén a falu el tudta látni a várost, csak a szállítást kellett megszervezni. Ma nem. Ma a gazda is pénzt termel a földjén és abból veszi meg a saját asztalára a pálmaolajból gyártott import terméket egy nulla tartalékkal rendelkező just-in-time ellátási láncból. Ennek az istentelen bűnre alapozott világnak a próbája a vírus körüli felbolydulás. És ez egy laza kis bemelegítés ahhoz képest ami a természeti rendszerek szétesése nyomán jön a tisztelt élelmiszeriparra és just-in-time kereskedőire. Teccik tudni, hogy az elmúlt két évben a világ legnagyobb öt gabona exportőre (USA, Fr.o., Kanada, India és Ausztrália) a megváltozott időjárás miatt nem tudott exportálni? Teccik tudni, hogy a Homokhátságot tavaly az ENSZ hivatalosan is félsivataggá nyilvánította? Teccik tudni, hogy ez a magyar vízügy vízelvezető-kivéreztető tájrombolásának száz év alatt beért "gyümölcse"? Na ez az izgalmas, nem a korona!

Megjegyzések

  1. Na szóval Bayer Zsolttól, Huth Gergőn át Dobos e Mariannig Ezért vagytok lakájmédia. És itt az sem lényeges, hogy pénzért teszitek vagy az agyatokban trónoló kopasz cenzor tesz ilyenné titeket. jobb ha tudjátok, hasonló cenzor ül a haladók agyában is, legfeljebb borostás a haja, tudjátok olyan édi tüsi. Más különbség nincs. Vésey kollégátoknak (ő talán egy picit újságíró, amolyan Dózsa György, mondhatnánk róla ha nem lennének mellette mindjárt ketten is) teljesen igaza van abban, hogy nincs jobboldali média, csak narancsos, ami addig jobb mint a szegfő, amíg meg nem rohad, vagy nem lesz magyarosch

    üdv Piszok Alfréd, aki nem a málnaszőrt kavarja, hanem a gránátalma sűrítményt sörrel. Tök jó, és főleg olcsó. Egyébként az is nyeretlen kétéves, aki elhiszi, hogy az egy csak egy talpon lévő legényünket és két társát a jákobozás miatt tették ki a hír tévéből, azaz ha tollas a hátam, csak a dunnától van, azért még ne nézzetek madárnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és Török Szultán nem írta alá, és helyesírási hibát se vétett, lehet, hogy nem is ő volt? vagy ez egy másik regény. Maradtam kiváló tisztelettel Piszok Alfréd, kinek barátsága bitót ér.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Éghajlatváltozás - a médián túli valóság

szkíta tájépítészet tudása

Péter negyedik árulása