Összegzés, avagy az éghajlatváltozás 12 pontja

Kezdjük rögtön az elején. Mit is állítottunk:

  1. A természet rendszer, nem valami, ami csakúgy ott van.
  2. A rendszer őrzi saját arculatát, így a hőmérsékletét is. 
  3. A rendszer hőmérséklete tehát szűk határok közt változhat, de a változás mértéke elhanyagolható.
  4. Ha a rendszer nem tudja a hőmérsékletét szinten tartani, összeomlik.
  5. Viszont ha a természet rendszer, és a rendszer a tulajdonságok változására, pl. drasztikus emelkedésére széteséssel válaszol, akkor nincs globális felmelegedés. ellenben épp most esik szét a föld klimatikus rendszere.
  6. Az éghajlat változás kaotikus, az északi félteke telén jellemzően a lehűlés irányába mutat, de foltokban illetve sávokban eltérő mértékben. Ez természetesen nem vigasztalja azokat a futókat, akiknek a nagy hidegben szétroncsolta a tüdejét a belélegzett hideg levegő, mint ahogy azokat a hüllőket sem, akik a szokatlanul hűvös floridai télben dermedten potyognak alá a fákról. Közben addig csesztették a német autóipart, hogy a Golf megsértődött, elkerülte Angliát, és Portugáliában kért menedékjogot. Ez a mai állapot, és a helyzet egyre rosszabb.
  7. Esélyeinket rontja a klímahiszti, mely az olajcsúcs energia felhasználásra gyakorolt káros hatását volt hivatva kezelni. A kibocsájtás csökkentésére irányuló erőfeszítések legalábbis elgondolkodtató hatásúak. Mert az igaz, hogy az elektromos járművek kevesebb üzemanyagot pufogtatnak a légkörbe, de ökológiai lábnyomok még a kibocsájtás tekintetében is nagyobb, mint a benzines társaiké, viszont méregdrágák, így használatuk tömegeket szorít ki a fogyasztásból, anélkül, hogy a gazdaságot jelentős hátrányba szorítaná, ez a drágulás az élet minden területén megfigyelhetőm és mindenütt a nem létező globális felmelegedésre hivatkozva.
  8. Az elképzelések és előrejelzések, így az első klímamodellek szerint a változások majd 2100 után , hogy ilyen időtávlatban mi jelentkeznek. Az, hogy ilyen időtávlatban mi történik, kommunikáció dolga. Ha 2100 után változik a helyzet, semmi baj, hiszen szóltak, hogy a klíma akkor is melegszik még vagy négy évszázadot, ha egyáltalán nem bocsájtunk ki több szén-dioxidot, ha nem jönnek, akkor nem várt eredményt hoztak a klímaváltozás elleni erőfeszítések.
  9. A tényleges klímaváltozás előre nem látott és nem várt esemény, mely nem felmelegedést hozott, hanem rendszerszintű összeomlást, ami egyértelműen a szélsőségek eluralkodását jelenti térben és időben, amit egyre nehezebb globális felmelegedésként eladni, ezért fokozni kellett a médiacirkuszt,  erre vall Greta Thunberg felfuttatása, de a klímacsúcsok szaporodása és a körülöttük keltett hisztéria fokozódása.
  10. A globális felmelegedés emlegetése és a körötte keltett klímahiszti egyértelműen hatalmi-politikai érdekeket és célokat szolgál, ugyanakkor rendkívül káros, mert elfedi a valós problémát, és ellehetetleníti a hatékony megoldások keresését, és alkalmazását. A valódi klímabűnözők azok a politikusok, akik akarva akaratlanul e cél szolgálatában állnak, és itt csak annyi a különbség, hogy némelyek gondatlanok, és nem veszik észre mibe keveredtek, némelyikük tudatos gondatlan, azaz ha jobban figyelne, avagy a jó gazda jog által megkövetelt gondosságával vizsgálná a dolgokat, rájöhetne, mi történik, némelyeket eventuális szándék terhel, azaz tudják ők, hogy a floridai hüllő eső, a sávosan jelentkező dermesztő hideg, a Golfáramlás változása, az időjárás kaotikus változása nem vezethető vissza sem a felmelegedésre sem bármilyen kibocsájtásra, azt is érzik, hogy tevékenységükkel károkat okoznak, de nem igazán érdekli őket, és vannak cinikus gazemberek, akik pontosan tudták, mi is áll a klímahiszti mögött és így álltak bele a projektbe. Hogy ki hová tartozik, döntse el ki-ki saját belátása szerint, viszont mindezek fényében talán nem is olyan különös, miért is szállt ki az USA  a klímaegyezményből.
  11. Változás tehát van és a helyzet sokkal súlyosabb a vártnál.
  12. A leépülés ellenszere az építkezés. A természetes rendszerek önszerveződésének elősegítése. Azt hiszem a továbbiakban teljesen felesleges az itt felsorolt 11 ponton eszénkedni, netán vitatkozni, ehelyett minden erőnkkel és tudásunkkal a 12. pont megvalósítására kell törekedni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Éghajlatváltozás - a médián túli valóság

szkíta tájépítészet tudása

Péter negyedik árulása