Környezetvédelem, avagy nesze semmi fogd meg jól

Ma már csak gondolkodunk, az eszénkedéstől elszoktunk. A hibajavító program magát a szót sem ismeri. És gondolom sok embertársunk sem, hogy a mohó sapiensekről ne is beszéljek. Hát akkor világítsuk meg ezt kérdést, aki gondolkodik, a gondokat veszi sorra, másra se képes, aki eszénkedik, az eszét használja, már ha van neki. Gondja ugyanis mindenkinek akad, hogy ész is akad mindenkinél? Ezt ilyen határozottan nem állítanám. Nézzük ezt a környezetvédelmet. Annak idején volt valahol, tán több helyen is, mint az egészséges volna, olyan műintézmény, amelyben jó pénz ígéretével idecsalt okmányaiktól megfosztott lányokat futtattak. Valami fogadó félében működött az egyik kis utcának a 4 sz. főútba torkollásánál. Laktak ott emberek. Ez volt a környezetük, aki ott védte ezt is védte, mint ahogy a vízlépcsővel megnyomorított folyót, a gátakkal kiszárított árvizet, a lecsapolt hegyi rétek helyén senyvedő iszonyatot is védjük, sokszor épp a természetes folyamatoktól, vízmozgástól, használattól. Van tehát környezetvédelem, de ha szélsőségesen értelmezzük, már pedig gyakorta tesszük ezt a mindennapokban, akkor ha lakik egy csoport bárki, mert így csak bárkifób vagyok, és nem iszlamo, migráns, meg az, amit épp néven neveznék, szóval ha az ott lakó bárkik minden este megerőszakolnák fajtól, nemtől, meg a szokásos dolgoktól függetlenül az arra járókat, legyenek bár azok kecskék, macskák, fiúk, lányok asszonyok, őket is védeni kellene mert részei a környezetnek. Az európa nyugati felén willkommens-kultúrba boruló népek, nem elmebetegek, csak következetes környezetvédők. Már ez is elég lenne, ahhoz hogy hagyjuk a fenébe ezeket a gondokat, okozóikat pateroljuk haza, de nem, tovább ragozzuk a kérdést, bal meg jobb feloszlással.
Feleim, aki Magyarországon felvállalja, hogy ő baloldali, az vagy nem ért magyarul, és nem tudja kit is neveznek pl. balféknek, Himnuszunk azon sorait hallva, miszerint balsors, akit régen tép, vagy arra gondol, itt a baloldali sorsokat az Amerikai Egyesült államok volt republikánus elnöke tépi, tán még holtában is, vagy idióta. Az ellenzék produkcióját elnézve az utóbbira tippelnék, a klímahiszti árnyalja a képet. Ha van baloldali környezetvédelem, az már az elnevezésből következően olyan szélsőséges baromság, hogy felfogni sem lehet, példánkban azokat nevezi és kezeli kirekesztőként, akik legyenek bár kecskék, vagy emberek, a napi cseszegetésre ráunva inkább elkerülik azt a környezetet, miért is a szerencsétlen bárkik, nem tudják kiélni vágyaikat, megvalósítani magukat, a környezet ügye súlyos sérelmet szenved, Meg kell tehát büntetni a szegregációt előidézőket.

Valahogy így, de a globális felmelegedés mantrája ennél is rosszabbra utal. Baloldali környezetvédelem nincs. A baloldalon balsors van, azaz ott csak különféle politikai célok megvalósítása érdekében való összevissza hazudozás, parasztvakítás és propaganda létezik.

Gondoljunk bele! Al Gore barátunknak az Amerikai Egyesült Államok elnökeként kellett volna belerángatnia a világot kapitális baromságába, bár ahogy elnézem, így is elég jól ment neki, de lehet, hogy ha nem bukik bele az elnökválasztásba, hatékonyabb lett volna.Minél többet használom az eszem, annál biztosabbnak látszik, ezek az elvtársak, akik még ezt a titulust sem merik nyíltan felvállalni, biztosak voltak abban, hogy hiába a hiszti, nem történik majd semmi. Az, hogy az ugyanazon tudományos paradigmák talaján álló szkeptikusok általában így vélekedtek, erre vall. Hogy a klímavédelmi intézkedések inkább az energia fogyasztás meghatározását és egyfajta energia monopólium kialakítását szolgálják, mint a valós klímavédelmet, ugyan csak ezt támasztja alá- Jól ki volt ez találva és ha az a fránya klíma nem változik meg, nem is lett volna semmi baj, vagy legalább, ha már változik, alátámasztaná a hazugságokat, de nem, amióta 2017 óta a változások egyre határozottabbá válnak, éppen nem globális felmelegedésre utalnak. mert tény, hogy 2018 előtt kb száz évenként befagyott a Niagara, de azóta sajnos minden évben. És persze ilyen jellegű esemény Floridától Anglián át a közel-keletig számtalan előfordult. Hallottam egy vitát valamelyik elő-ázsiai térségre zúduló hóról. Ilyesmi máskor is előfordult, bizonygattál a klímavédők. Igen, így a válasz 80 100 évenként egyszer, 18 óta minden éven, sőt ezen a télen már háromszor. Biztos a felmelegedés elől menekül épp Kis-Ázsiába az a rengeteg hó. Szegény feje, azt se tudja, merre facsarodjék, hová futhat. Esetleg a No együttes 90-es évek végi slágerét dúdolgatja magában: Nincs hova menni, hova repülni.
 A környezet védelem azt is jelentené, hogy a környezetünk részévé váló hideget, meleget is védenünk kell. Persze hülyeség. Mert ugye adott a szó jelentése. igen, csak épp túl tág, túl sok minden fér bele.
Persze felesleges siránkozni, vitatkozni, bizonygatni bármit. A jövő elkezdődött, a mohó sapiens lába előtt egy ismeretlen sötét tartomány, de az alak, aki énekli: légy nálunk üdvözölve vendég, nagyon is ismerős, és nem feltétlenül Kóbor Jánosra gondolok. Annyit azért megjegyezhetünk, nem lóg ki a csuha alól a lóláb, és a kámzsa mögött sem virítanak kecske szarvak, mert a valóságnak ezen a szintjén a vendéglátónak már nem kell lepleznie a kilétét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Éghajlatváltozás - a médián túli valóság

szkíta tájépítészet tudása

Péter negyedik árulása